latinica  ћирилица
13/07/2020 |  12:58 | Аутор: СРНА

Лазић: Станивуковићева изјава - увреда за српске жртве рата

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да идеја кандидата ПДП-а за градоначеника Бањалуке Драшка Станивуковића да изгради парк мира са спомеником тројици војника тзв. Армије БиХ, ХВО-а и Војске Републике Српске представља увреду за српске жртве рата.
Вељко Лазић - Фото: СРНА
Вељко ЛазићФото: СРНА

Лазић је рекао Срни да је за породице погинулих бораца из Републике Српске то неприхватљиво због чега очекују да се Станивуковић јавно извини борцима и породицама погинулих бораца.

Он је закључио да је за ову популацију једино прихватљива изградња централног споменика у Бањалуци за све српске борце који су дали животе за стварање Републике Српске.

Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић изнио је идеју да у Бањалуци направи парк мира у коме би биле постављене статуе три војника. "Као градоначелник Бањалуке волио бих да направим парк мира у коме би била статуа три различита војника који стоје на једној подлози, да кажемо људи то је иза нас", рекао је Станивуковић током гостовања у једној ТВ емисији