latinica  ћирилица
13/07/2020 |  13:01 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Хан Пијесак: Из механизма ИРБ-а 100.000 КМ за изградњу обданишта

Општина Хан Пијесак је из финансијског механизма Инвестиционе развојне банке добила 100.000 КМ за изградњу обданишта, а овим пројектом предвиђено је успостављање предшколскг васпитања и образовања за дјецу узраста од три до шест година у овој локалној заједници.
Хан Пијесак - Фото: РТРС
Хан ПијесакФото: РТРС

Начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић рекао је данас Срни да је дефинисана Стратегија развоја општине од 2018. до 2027. године, а овим пројектом предвиђено је да дио локалног Дома здравља буде реконструисан и његова намјена да буде промијењена у вртић капацитета од 45 до 50 корисника.

Према његовим ријечима, предвиђено је опремање обданишта, као и спровођење више едукативних, организационих и административно-стручних процедура, како би могло бити стављено у функцију и почети са радом.

Остојић је напоменуо да пројектна постигнућа обухватају унапређење услова за васпитање и образовање дјеце, њихову каснију лакшу интеграцију у процес учења, образовања и социјализације, као и адекватну бригу и подршку породици у организацији живота.

Општина Хан Пијесак једна је од девет локалних заједница у Републици Српској која је из финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја Инвестиционо-развојне банке одобрено укупно 689.227 КМ, објављено је на интернет страници ИРБ-а.