latinica  ћирилица
13/07/2020 |  14:00 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво, у петак пад температуре

У Републици Српској ће наредних дана бити промјенљиво вријеме, понегдје са локалним пљусковима и највишом дневном температуром до 29 степени Целзијусових, а у петак, 17. јула, очекује се пад температуре, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Сутра ће ујутру бити умјерено облачно прво на сјеверозападу, а потом и у осталим крајевима, свјеже, на планинама прохладно, а око ријека и по котлинама локално са маглом.

Током дана у већини крајева биће облачно, касније послије подне сунчано уз пораст дневне температуре.

Дневна температура од 22 до 27, на југу око 29 степени Целзијусових, на планинама око 18 степени.

У сриједу, 15. јула, ујутру и током дана биће умјерено до претежно облачно у сјеверној половини земље, а на југу ујутру ведро и сунчано.

Прије подне и током дана биће промјенљиво до претежно облачно у већини предјела, послије подне уз услове за по који локални пљусак у сјеверним, централним и југоисточним предјелима.

Највиша дневна температура ваздуха од 24 до 29, на југу око 31 степен, на планинама око 19 степени Целзијусових.

У четвртак, 16. јула, ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно, углавном у сјеверној половини Српске. Током пријеподнева и дана биће промјенљиво до претежно облачно у већини предјела, послије подне уз услове за по који локални пљусак.

У јужним предјелима биће сунчано и угодно топло, касније послије подне уз могућност локалних пљускова и благи пад температуре ваздуха.

Дневна температура ваздуха биће од 22 до 28, на југу око 30 степени, а на планинама од 18 степени Целзијусових.

У петак, 17. јула, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно у сјеверним предјелима, а током пријеподнева и дана промјенљиво до претежно облачно у већини предјела, уз услове за кишу и локалне пљускове.

У јужним предјелима Српске биће сунчано и угодно топло, касније послије подне је могућ по који локални пљусак.

Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 23, на југу око 25, а на планинама од 11 степени Целзијусових.