latinica  ћирилица
13/07/2020 |  14:22 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

У Војсци Србије ускоро нови "Лазари", "Милоши" и "Норе" (ФОТО)

Министарство одбране Србије ће у кратком периоду изаћи пред грађане са новим борбеним возилима домаће производње "Нора", "Милош" и "Лазар", који ће ојачати борбену моћ Војске Србије, а самим тим омогућити да Србија буде слободна, самостална земља која одлучује сама о себи, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин.
Вулин у  фабрици "Борбени сложени системи" (фото:МОС) -
Вулин у фабрици "Борбени сложени системи" (фото:МОС)

- Наша војска ће набавком нових "Нора", "Милоша", када уђе у наоружање Војске Србије, са даљом набавком "Лазара три" бити далеко јача него што је до сада - навео је Вулин, након посјете фабрици "Борбени сложени системи" у Великој Плани.

Он је додао да се Војска Србије опрема не само новим, него и најсавременијим средствима, а сва средства се производе у складу са потребама Војске Србије и баш онако како крајњи корисник - Војска Србије одређује и одлучује да она буду, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- У томе нас неће пореметити никакви бесмислени протести, у томе нас неће зауставити хулигани који пале Скупштину, нити нико ко мисли да треба да одлучује о Србији, а не да Србија одлучује о самој себи - рекао је Вулин.

Он је истакао да је Министарство одбране, у складу са наређењима врховног команданта и предсједника Србије Александра Вучића, обезбиједило довољно новца за другу траншу "Нора Б52" 155 милиметара.

Повод за Вулинову посјету је недавно потписани оквирни споразум за опремање Војске Србије са оклопним борбеним возилима са погоном на свих 16 точкова "Лазар три" и самоходним хаубицама 155 милиметара "Нора Б52 М15".