latinica  ћирилица
13/07/2020 |  18:50 | Аутор: СРНА

МУП Хрватске донирао вриједну опрему Граничној полицији БиХ

Гранична полиција БиХ саопштила је да је од Министарства унутрашњих послова /МУП/ Хрватске добила вриједну опрему која ће много помоћи у заштити границе.
Опрема за ГП БиХ - Фото: СРНА
Опрема за ГП БиХФото: СРНА

Ријеч је о, како се наводи, ручним термовизијским камерама, заштитним прслуцима, штитнициам за руке и ноге, торбама за ношење опреме, заштитним кацигама и другој вриједној опреми.

- Гранична полиција БиХ се годинама бори с мањком специјалистичке опреме, што каткад отежава рад полицијским службеницима - рекао је директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић и додао да је донирана опрема МУП-а Хрватске од великог значаја за Граничну полицију.

Он је захвалио МУП-у Хрватске на вриједној донацији која ће, како је навео, увелико помоћи полицијским службеницима током обављања задаћа и активности у заштити границе, саопштено је из Граничне полиције.

- Јасно је да је један од већих проблема Граничне полиције БиХ мањак специјалистичке опреме те нам је свака донација јако значајна. МУП Хрватске је и на овај начин исказао подршку Граничној полицији БиХ те вјерујем да ће се наша досадашња успјешна сарадња и наставити - истакао је Галић.

У саопштењу се наводи да су припадници Граничне полиције БиХ суочени са повећаним нивоом ризика у обављању дужности, поготово за вријеме мигрантске кризе, те да је од суштинске важности да имају довољно специјалистичке опреме како би се адекватно заштитили, а тиме и штитили границу.