latinica  ћирилица
13/07/2020 |  22:46 | Аутор: СРНА

Отказан 20. "Егзит"

Јубиларни 20. "Егзит" фестивал отказан је због неповољне епидемиолошке ситуације, саопштили су организатори.
Егзит - Фото: B92
ЕгзитФото: B92

- Имајући у виду да нам је здравље и безбједност свих учесника Фестивала на првом мјесту, обавијештавамо вас да обиљежавање 20 година "Егзит" фестивала дефинитивно неће бити одржано од 13. до 16. августа на Петроварадинској тврђави - наводе из "Егзита".

"Егзит" тим додаје да ће до краја јула објавити датуме за "Егзит" 2021, а ускоро ће услиједити и обавјештење у вези са рефундацијом за све који не желе да чувају улазницу за наредно фестивалско издање, као и све друге информације од интереса.

"Егзит" фестивал је прије седам дана у саопштењу исказао протест против стигматизације манифестација као најопаснијег сегмента друштва.

- Догађаји на отвореном, са смањеним капацитетом и до 99 одсто у односу на уобичајен број посјетилаца и са примјеном свих здравствених мјера, далеко су безбједнији него свакодневна циркулација више милиона људи у тржним центрима, теретанама, ресторанима, ноћним клубовима, јавном превозу и другим затвореним објектима, те стога одбијамо да будемо проглашавани за легло заразе у години у којој се нисмо ни одржали - саопштио је "Егзит".