latinica  ћирилица
14/07/2020 |  09:11 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Тривић: Припремамо се за наставу у школским клупама

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да су у току припреме за наставу која ће 1. септембра у Републици Српској почети у школским клупама, али да ће Министарство поступити по препорукама и мјерама Министарства здравља и социјалне заштите и Института за јавно здравство.
Наталија Тривић - Фото: СРНА
Наталија ТривићФото: СРНА

Према њеним ријечима, најважније је да организација наставе буде најбољи модел који ће задовољити и образовну и здравствену компоненту у образовању у условима које намеће вирус корона.

- Тражићемо најбоље рјешење у складу са оним што буде диктирала епидемиолошка ситуација. Свакако ћемо до краја јула дефинисати јасне смјернице за наставни процес у новој школској години, као и мјере заштите од вируса корона у образовним установама - рекла је Тривићева за Еуроблиц.

Она је подсјетила да је Министарство у сарадњи с Републичким педагошким заводом, РТРС и 410 просвјетних радника, у веома кратком временском периоду обезбиједило несметано одвијање васпитно-образовног процеса током пандемије.

- Настава на даљину реализована је веома успјешно, на чему честитам свим просвјетним радницима, ученицима и њиховим родитељима. Добра страна наставе на даљину јесте што су стечена нова и корисна искуства у кориштењу свих расположивих дигиталних алата, те што је значајно унапријеђена комуникација и однос између ученика и наставника - навела је Тривићева.

Она је нагласила да ће од наредне школске године подстицати развијање повјерења и одржавање постигнутог нивоа комуникације између ученика и наставника и послије одржавања редовне наставе у учионицама.

- Ако је ученику потребна додатна подршка и појашњење, наставници треба да буду на располагању и послије редовне наставе - истакла је Тривићева.