latinica  ћирилица
14/07/2020 |  11:48 | Аутор: СРНА

Перовић: Ускоро наставак грађанског протеста

Ректор Богословије са Цетиња Гојко Перовић рекао је да ће грађански протест у Црној Гори ускоро бити настављен с обзиром на то да власт није до Петровдана одговорила на позив за дијалог о Закону о слободи вјероисповијести.
Гојко Перовић (фото: istokrs.com) -
Гојко Перовић (фото: istokrs.com)

- Са жаљењем констатујемо да послије два мјесеца од наше иницијативе нисмо удостојени никаквог, макар и формалног, одговора. Али нисмо изненађени таквим поступком Владе. Пуна су им уста дијалога, а једино што умију и што им одговара је – монолог - изјавио је Перовић за "Борбу".

Он је нагласио да су управо на то представници Цркве "указали представницима најстаријих европских демократија", са којима су се сусрели ових дана и поручио да се Црква не инати, "нити условљава, нити узвраћа истом мјером".

- У духу елементарног секуларизма сматрамо да би свака прича о преговорима, од сада па до краја предстојећих, а расписаних и најављених избора – била неумјесна. Преговори у наредним данима, а након овако игнорантског става Владе у претходном периоду, били би понижавање и злоупотреба важне теме у нечије страначке сврхе - рекао је Перовић.

Он је најавио да ће због оваквог односа Владе "у врло догледно вријеме" бити настављен грађански протест и молитвени сабор, не кршећи здравствене мјере.

- То ћемо чинити изван сваког домета политичке злоупотребе било које странке, као што смо чинили и до сада - поручио је Перовић.