latinica  ћирилица
14/07/2020 |  12:53 | Аутор: СРНА

Аћић: У Добој уложено око 9.000.000 КМ

Републички секретаријат за расељена лица и некадашње ресорно министарство у протеклом периоду у Добој су путем различитих пројеката и програма инвестирали око 9.000.000 КМ, рекао је данас вршилац дужности директора Републичког секретаријата Марко Аћић.

Аћић је након састанка са представницима Градске управе Добоја изјавио да је на пројекту изградње 134 стамбене јединице у три ламеле у насељу Баре завршено 38 одсто радова и да ће тим пројектом бити окончано распуштање алтернативних смјештаја, што је 7,7 милиона КМ вриједан посао који реализује Секретаријат.

Он је навео да би изградња објекта требало да буде довршена средином сљедеће године, да ће по изградњи путем концепта социјалног становања објекат бити пренесен на град Добој и да ће у њему бити смјештене све породице из колективног смјештаја, као и значајан број из социјално-угрожених породица и других категорија.

Аћић је рекао да је прије састанка посјетио насеље Јоховац, у којем је у оквиру Регионалног стамбеног програма - потпројекат "БХ четири", обновљено око 30 индивидуалних повратничких стамбених објеката, у укупној вриједности 1.080.000 КМ.

- До коначног спровођења Регионалног стамбеног програма у оквиру потпројекта "БХ шест" биће изграђено још више од 10 индивидуалних стамбених објекта, гдје ће вриједност инвестиције бити већа од 400.000 КМ - рекао је Аћић.

Он је навео да су на подручју Добоја средствима Секретаријата из 2019. године ријешени стамбено питање породице Стојановић, као и асфалтирање два путна правца у Мјесној заједници Грапска.

Аћић је навео да је град Добој Секретаријату за ову годину аплицирао више програма у више повратничких насеља у износу од 60.000 КМ и додао да очекује ускоро потписивање уговора за њихову реализацију.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић указао је на значај инфраструктурних објеката у којима учествује и ова локална заједница.

Он је нагласио да ће град увијек радо прихватити пројекте Секретаријата.

Аћић је након састанка у Градској управи посјетио и градилиште у насељу Баре.