latinica  ћирилица
14/07/2020 |  15:02 ⇒ 15:05 | Аутор: СРНА

Тегелтија очекује да ће посланици СНСД-а подржати буџет

Члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија очекује да ће посланици СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ прихватити предложени буџет БиХ за 2020. годину, уз неке битне примједбе и сугестије.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Наводећи да ће посланици ове странке бити присутни на сутрашњој сједници Представничког дома, на којој ће бити расправљано о буџету БиХ за ову годину, Тегелтија је новинарима у Сарајеву рекао да постоје одређене сугестије и приједлози СНСД-а и других странака из Републике Српске.

- Моја су очекивања да ће они, уз неке своје битне примједбе и сугестије за измјене, прихватити буџет за 2020. годину - закључио је Тегелтија.

За сутра је заказана хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој посланици треба да одлуче о Приједлогу закона о Буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2020. годину.

На дневном реду су извјештаји комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о Приједлогу закона о Буџету за 2020. годину, чији је предлагач Предсједништво БиХ, те приједлогу закључка групе посланика којим би се Савјет министара задужио да све раније усвојене одлуке о новом запошљавању стави ван снаге, те да се свако ново запошљавање врши само у случају да је то неопходно.

За усвајање приједлога буџета БиХ за 2020. годину и наведеног закључка на сједници Представничког дома одржаној прошле седмице није било потребне ентитетске већине, па су они упућени Колегијуму на усаглашавање.