latinica  ћирилица
14/07/2020 |  15:14 ⇒ 15:16 | Аутор: srpskainfo.com

Тринкијери преузима Бајерн

Андреа Тринкијери недавно је напустио клупу Партизана, али је врло брзо пронашао нови посао. Италијан се враћа се у Њемачку и преузима команду над Бајерном.
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић) -
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић)

Потврду је дао увијек добро информисани новинар специјализованог портала “Спортандо“ Емилијано Каркија истакавши да ће Тринкијери бити брзо представљен у Минхену.

Италијански стручњак је 20 мјесеци провео на клупи црно-белих и за то време освојио два Купа Радивоја Кораћа и један АБА Суперкуп. Ове сезоне је са Београђанима имао добру позицију како у АБА лиги, тако и Еврокупу, али је пандемија корона вируса обуставила, а касније и завршила оба такмичења, па је Партизан тако остао без прилике да се бори за повратак у Евролигу.

Тринкијери, који је рођен у Милану, каријеру је почео управо у том граду, као помоћни тренер Олимпије, гдје је радио до 2004. године. Потом је самостално радио у четири италијанска клуба (Триболди, Јувекасерта, Вероли и Канту).

У сезони 2013/2014. паралелно је био тренер руског Уникса и селектор грчке репрезентације, а најиспуњенији трофејима био му је период у Бамбергу, са којим је за четири године освојио пет трофеја – три у првенству Немачке и по један у Купу и Суперкупу.

Такође, 2014. године је проглашен за најбољег тренера Еврокупа иако руска екипа није успела да дође до трофеја.