latinica  ћирилица
14/07/2020 |  15:25 | Аутор: СРНА

Стефановић: Пуштање ухапшених било би супротно владавини права

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић сматра да су супротни владавини права захтјеви појединих политичких и невладиних кругова да се пусте на слободу ухапшени учесници демонстрација.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

- Имате одлуке судова да неке од људи који су бацали каменице, нападали полицајце, угрожавали безбедност грађана и имовину државе, осуде на казне затвора. Захтеви да они буду пуштени суштински значе да се одлуке - ко ће бити осуђен или не, ухапшен, задржан - доносе у политичким круговима, што је у супротности са владавином права - рекао је Стефановић за Тањуг.

Стефановић је нагласио да не жели да било ко у Србији помисли да је могуће угрожавати безбједност других, бацати каменице, пријетити, тући, а да се за то не одговара.

Он је оцијенио да је циљ демонстрација, које су услиједиле након изјаве предсједника Србије Александра Вучића да је, због усложњавања епидемиолошке ситуације, могуће поново увођење полицијског часа за Београд, тај да се нанесе међународна штета Србији у тешкој ситуацији изазваној епидемијом, а нарочито у свјетлу преговора о Космету.