latinica  ћирилица
14/07/2020 |  17:13 | Аутор: СРНА

Приједлог споразума за гранични прелаз на локацији Братунац-Љубовија

Савјет министара утврдио је данас на сједници у Сарајеву приједлог споразума између Савјета министара и Владе Србије о изградњи и успостављању новог заједничког граничног прелаза на локацији Братунац - Љубовија, са извјештајем о преговорима.
Сједница Савјета министара - Фото: СРНА
Сједница Савјета министараФото: СРНА

Према овом споразуму, који је предложило Министарства комуникација и транспорта, двије земље ће на заједничкој локацији Братунац- Љубовија изградити и отворити заједнички гранични прелаз за међународни друмски саобраћај путника и робе на којем се извозе, увозе и провозе све врсте робе, осим оних које подлијежу инспекцијском надзору и плаћању акцизе, саопштено је из Савјета министара.

Изградњом овог граничног прелаза са приступном саобраћајницом на територији БиХ наставља се добра сарадња БиХ и Србије, након што су двије земље договориле реализацију пројекта изградње моста преко ријеке Дрине на локацији Братунац-Љубовија, истиче се у саопштењу.

Овај пројекат се реализује на основу потписаног Споразума између Савјета министара и Владе Србије о изградњи међудржавног моста преко ријеке Дрине са пратећим путним објектима на локацији Братунац - Љубовија.

Пројекат би требало да буде завршен до краја године.

Приједлог споразума биће достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника је у име БиХ предложен министар комуникација и транспорта.