latinica  ћирилица
14/07/2020 |  19:33 ⇒ 15/07/2020 | 07:31 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Станарима: За развојне пројекте општина издваја 40 одсто буџета (ФОТО/ВИДЕО)

Општина Станари је примјер успјешне локалне заједнице, изјавила је током посјете предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић. Најавила је даљу подршку за реализацију капиталних пројеката у најмлађој општини Српске. У општини Станари реализују се бројни развојни пројекти на које општина издваја више од 40 одсто буџета, а значајна је и помоћ Владе Српске.
Жељка Цвијановић у посјети општини Станари - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у посјети општини СтанариФото: РТРС

Ниче тзв.“равна цеста“ која ће повезати Станаре и Витковце а тиме и сусједне општине. Инвестиција је вриједна 6,5 милиона марака, а финансирају је Влада Српске и општина Станари. За мјештане је од великог значаја.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић рекао је да је у Општинској управи направљен пресјек рада од њеног оснивања прије пет година и да је констатовано да су Станари велико градалиште.

Фото: РТРС

Он је истакао да је оснивање Станара оправдало очекивања, да је у кратко вријеме учињено много захваљујући подршци Владе Срспке, предсједника и српског члана Предсједништва Милорада Додика.

Индустријска зона са изграђеним халама чека прве инвеститоре, а планиран је и наставак изградње водовода.

Начелник општине Душан Панић истакао је да је локална власт од оснивања реализовала велики број капиталних пројеката уз обезбјеђивање додатних права њеним грађанима, те да су грађани поносни на своју општину.

Он је изразио наду да ће републичке власти подржати капиталне пројекте у овој локалној заједници од којих је издвојио локални водовод и градњу регионалног пута Тедин Хан-Криж, поддионица Зеленковићи-Доњи Витковци, у дужини од 8,2 километра.

Фото: РТРС

Предсједница Српске је поручила да ће помоћи да се стратешка питања која се у Станарима, између осталог, односе на локални водовод, канализацију и слично уврсте у оквир нове фазе великог пројекта Владе, с обзиром на то да је прва фаза већ реализована за око 35 локалних заједница на простору Српске.

Она је нагласила да је стратешко питање завршетак и све активности за регионални пут /Р474/ према Витковцима јер то отвара општину у привредном и пословном смислу, али и с аспекта нормалне комуникације и путовања.

Цвијановићева је истакла да је поносна на оно што локална власт у најмлађој општини Српске ради и увјерена је да ће то допринијети развоју ове локалне заједнице. За све пројекте, каже, општинске власти имаће пуну подршку Републике.