X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
15/07/2020 |  12:43 ⇒ 13:50 | Извор: РТС

Вучић: Вакцина против Ковида-19 до краја године

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада да ће Србија прије краја године имати вакцину против вируса корона, наводећи да су у току разговори са једном земљом која већ даје вакцину људима.
Aлександар Вучић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Aлександар Вучић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Вучић је навео да је Србија гледа да буде у првих 30 земаља које ће набавити вакцину против Ковида-19 и да су у току преговори са земљом која већ даје вакцину, као и да се нада да ће она стићи у Србију до краја ове године.

- Ми смо у разговорима са једном земљом, везаним за вакцину. Тестирање је завршено и даје се угроженима. Ми се надамо да прије краја ове године можемо да имамо ту вакцину, која би била спас за Србију у потпуности, и за економију и за цијелу земљу - рекао је предсједник Србије.

Истакао је да се Србија суочава са великим бројем заражених.

- Београд и Нови Сад опет воде у броју новозаражених, ту нема дилеме. Ми више не знамо гдеј да смјештамо људе, али тражимо рјешење. Оно што је у нашој моћи, радимо, али не разумијем друге који не брину о здрављу нације. Данас ће сигурно бити већи број него јуче - додао је Вучић.

Како каже, постоји проблем са смјештајем обољелих.

- Не знамо више гдје да смјештамо људе. Замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника - додао је Вучић.

Он је навео да не разумије људе, посебно оне који се баве јавним послом, да се баве више личним интересима него здрављем нације.

Истакао је да се настоји да се у наредна три до четири дана превазиђу жаришта, и да се крајем недјеље крене са смањењем броја новозаражених.

Указао је и да се мора убрзати издавање резултата тестирања.

Међутим, додао је да се девет пута више тестира од по величини друге земље у региону.

- Морамо да убрзамо да стижу резултати у року од 24 часа - рекао је Вучић.