latinica  ћирилица
15/07/2020 |  15:39 ⇒ 19:18 | Аутор: СРНА

Усвојен Приједлог буџета институција од 1,8 милијарди КМ

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас у Сарајеву, у другом читању, Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2020. годину од 1,8 милијарди КМ.
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu) -
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu)

За Приједлог су гласала 24 посланика, седам их је било против, а четворо уздржаних.

О Приједлогу закона Дом народа парламента БиХ требало би да се изјасни 21. јула.

Представнички дом прихватио је амандан посланика Јасмина Емрића /А-СДА/ који је тражио 450.000 КМ за Унско-сански кантон ради сусзбијања мигрантске кризе.

Емрић је током дискусије нагласио да је ситуација у овом кантону алармантна и да захтијева хитну финансијску интервенцију, те поздравио чињеницу да су обезбијеђена средства за санирање посљедица епидемије вируса корона у БиХ.

Зукан Хелез /СДП/ најавио је током дискусије да посланици ове странке неће подржати Приједлог буџета институција БиХ за 2020. годину, због низа разлога, попут неадекватне политике "страначког" запошљавања.

Адил Османовић /СДА/ рекао је у својству предсједавајућег Клуба посланика своје странке да су амандмани које је данас предложила опозиција закаснили и да су као такви неприхватљиви.

Он сматра да је доношење буџета веома важно ради одржавања локалних избора и да ће због тога посланици СДА подржати Приједлог буџета, а гласати против амандмана.

За неопходност хитног усвајања буџета заложио се и његов страначки колега Халид Гењац.

Сљедећа сједница Представничког дома заказана је за 23. јули, са почетком у 10.00 часова.