latinica  ћирилица
15/07/2020 |  18:26 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

У Будви два лица ухапшена, а против два слиједе прекршајне пријаве

Будванска полиција саслушала је по пријави припадника приватног обезбјеђења у општини Будва, због јутрошњег инцидента, Марка Царевића, кога је одборничка већина смијенила са функције градоначелника, шефа његовог кабинета Николу Јовановића, предсједника мјесне заједнице Бечићи Предрага Ивановића и Драгана Ђуровића, сазнаје Срна.
Полиција Црне Горе (фото:Dejan Vukić) -
Полиција Црне Горе (фото:Dejan Vukić)

- Јутрос су, након инцидента који се догодио испред зграде општине Будва када је више особа покушало насилно да уђе у зграду Општине, припадници обезбјеђења ангажовани на обезбјеђењу овог објекта поднијели пријаву против четири лица Центру безбједности Будва - саопштено је из црногорске Управа полиције.

У саопштењу се наводи да је полиција предузела активности из своје надлежности и позвала лица чији су иницијали М.Ц, Н.Ј, П.И. и Д.Ђ. у службене просторије ради прикупљања обавјештења.

- Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору наложио је да лица П.И. и Д.Ђ. буду лишена слободе због основане сумње да су починила кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности - додаје се у саопштењу.

Из црногорске Управе полиције наводе да ће против лица М.Ц. и Н.Ј. бити поднесене прекршајне пријаве због прекршаја из Закона о јавном реду и миру.