latinica  ћирилица
15/07/2020 |  18:49 ⇒ 16/07/2020 | 07:21 | Аутор: РТРС

Вирусом корона заражен премијер Српске (ВИДЕО)

Од посљедњег епидемиолошког извјештаја у Републици Српској, вирус корона потврђен је код 86 особа. Пријављен је и један смртни случај мушкарца средње животне доби из Источног Сарајева.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Међу новозараженим је и предсједник Владе Радован Вишковић. Рад кабинета премијера и чланова Владе биће организован према препорукама Института за јавно здравство.

Од тестирана 464 узорка, вирус корона потврђен је код 86 лица. Већина новозаражених је средње животне доби.

- Према мјесту пребивалишта, 30 особа је из Бањалуке, осам из Вишеграда, седам из Источног Новог Сарајева, шест из Источне Илиџе, пет из Фоче, четири из Рогатице, по три из Котор Вароша и Лакташа, по двије из Добоја, Дервенте, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Српца и Теслића, по једна из Берковића, Гацка, Кнежева, Приједора, Петрова и Прњавора - наводи се у извјештају Института за јавно здравство Српске.

Према резултатима PCR теста, позитиван на вирус корона је и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу саопштено је да је Вишковић тестиран у Универзитетском-клиничком центру.

- Даљи рад Кабинета и чланова Владе биће организован према препорукама Института за јавно здравство и епидемиолошких служби. Све раније планиране активности и састанци премијера Вишковића биће отказани - истиче се на Твитер налогу Владе Српске.

Вирусом је заражен и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица.

Раније је утврђено да је на Ковид-19 позитиван и премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, који је због изражених симптома данас и хоспитализован.

У ФБиХ у посљедња 24 часа тестиран је 1.041 узорак, од тога је 137 позитиван на вирус корона.