latinica  ћирилица
15/07/2020 |  19:39 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Спорна резолуција - антисрпски напад бошњачке лобисткиње

Амерички конгресмен Еди Бернис Џонсон, која је ових дана у Конгресу САД представила резолуцију о осуди наводног геноцида над Бошњацима у Сребреници јула 1995. године, вишегодишња је босанска лобисткиња која припада Босанском кружоку и за овај потез је добро награђена, тврди "ИнфоСрпска".
Вашингтон (фото:globeimages.net) -
Вашингтон (фото:globeimages.net)

Џонсонова, која је конгресмен из ред демократа из државе Тексас, за пласирање ове резолуције добро је награђена од Бошњачко-америчког савјетодавног вијећа са сједиштем у Вашингтону које је и поздравило овај њен потез, наводи овај портал.

Према изворима портала из САД, ова резолуција је смишљено пласирана као удар на Србе, али и "као подршка предсједничком кандидату Демократске странке на предстојећим изборима у САД Џозефу Бајдену, који је познат као антисрпски расположен што је доказивао безброј пута у својим неодмјереним изјавама".

Због тога ће сви Срби, како тврди извор "ИнфоСрпске" из САД, на предстојећим предсједничким изборима у САД своје гласове дати Доналду Трампу и упутити захтјев америчком Конгресу да резолуцију Џонсонове избаци из процедуре.

Назив документа који је Џонсоново представила је "резолуција о осуди геноцида и других злочина над Бошњацима које су починиле српске снаге у Сребреници у јулу 1995. године".