latinica  ћирилица
15/07/2020 |  19:53 | Аутор: СРНА

Циљ - што прије уклонити отпад са подручја Босанског Грахова

Начелник општине Босанско Грахово Милорад Глигић данас је на састанку у Влади Ливањског кантона позвао кантоналну Владу да помогне овој локалној заједници да у што краћем року ријеши проблем отпада из Италије депонованог на подручје Босанског Грахова и Дрвара, наводећи да је то проблем цијелог кантона.
Отпад - Фото: РТРС
ОтпадФото: РТРС

На састанку са представницима општине Босанско Грахово и удружења грађана са подручја те локалне заједнице, предсједник Владе Ливањског кантона Иван Јозић и присутни кантонални министри исказали су пуну подршку представницима општине и становницима, нагласивши да ће надлежне институције предузети све мјере с циљем рјешавања овог проблема, јер је општи интерес да отпад буде што прије уклоњен.

Јозић је поздравио настојања представника општине Босанско Грахово и исказао подршку у рјешавању овог проблема, рекавши да све институције раде свој посао, те су им у оквиру својих надлежности на располагању, саопштено је из Владе Ливањског кантона.

Министар грађевинарства, обнове, просторног уређења и заштите средине Ливањског кантона Хикмет Хоџић рекао је да су у сталној координацији са кантоналном и федералном Управом за инспекцијске послове.

Он је навео да је ово министарство контактирало обје управе ради достављања свих службених аката и доказа поводом извршеног инспекцијског надзора, да би имало увид у службене податке и информације, те могло предузети одређене мјере за које је надлежно.

Састанку је присуствовала и министар рада, здравства, социјалне заштите и избјеглих Василија Броћета.