latinica  ћирилица
16/07/2020 |  09:14 ⇒ 12:19 | Аутор: dnevni avaz

Бацио бомбу, а онда се с мајком закључао у кућу

У селу Турјак код Градишке мушкарац се забарикадирао у кућу и то након сукоба с комшијом на којег је бацио бомбу, која се срећом није активирала.
Инцидент у Градишци (Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија) -
Инцидент у Градишци (Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија)

Мушкарац је потом побјегао с мјеста обрачуна и закључао се у породичну кућу, заједно са својом мајком. На терен су упућене јаке полицијске снаге као и преговарачки тим Министарства унутрашњих послова Републике Српске који сатима покушава да убиједи осумњиченог да се преда.

Портпаролка Полицијске управе Градишка Слободанка Суботић каже да је полицији јуче око 18 часова пријављено да је у мјесту Турјак једна особа физички напала комшију, при чему је у руци држао ручну бомбу.

- На лице мјеста упућени су полицијски службеници који су потврдили наводе пријаве. Утврђено је да је прво вербално, а потом и физички насрнуо на комшију, да би потом према њему бацио бомбу која се није активирала. Затим је побјегао с лица мјеста и закључао се у породичну кућу, заједно с мајком - рекла је Суботић.

Она каже да од тада полиција покушава да убиједи осумњиченог да се преда, а на терен је упућен и преговарачки тим МУП-а Српске који руководи преговорима.