latinica  ћирилица
16/07/2020 |  11:18 | Аутор: СРНА

У петак киша и пад температуре, током викенда нестабилно

У Републици Српској сутра ће бити промјенљиво облачно вријеме са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре ваздуха, а нестабилно ће бити и током викенда, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Ујутру ће бити промјенљиво облачно, на сјеверу са слабом кишом, на југу сунчано, а током пријеподнева и дана нестабилно и промјенљиво вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу око 20, у планинама од осам степени Целзијусових, а максимална дневна од 14 до 20 на сјеверу, на југу, југоистоку и истоку од 21 до 27, а у планинама од 11 степени Целзијусових.

У суботу, 18. јула, ујутру и прије подне биће претежно сунчано и свјежије, на југу и југоистоку уз умјерену облачност и могућу слабију кишу, а током дана промјенљиво и нестабилно са условима за кишу и пљускове са грмљавином на истоку, сјеверозападу и централним планинским крајевима, али ће бити и дужих сунчаних периода.

Јутарња температура ваздуха износиће од девет до 15, на југу око 18, у планинама од седам, а највиша дневна од 17 до 23, на југу и сјеверу око 25, у планинама од 12 степени Целзијусових.

У недјељу, 19. јула, јутро ће бити промјенљиво облачно, у сјеверним крајевима понегдје са слабом кишом, на југу сунчано, током дана нестабилно, у источним и јужним крајевима са кишом, пљусковима и грмљавином, док ће на сјеверу и сјеверозападу бити промјенљиво облачно уз дуже сунчане периоде.

Јутарња температура ваздуха износиће од 11 до 16, на југу око 18, у планинама од девет, а највиша дневна од 18 до 24, на југу и сјеверу око 26, у планинама од 15 степени Целзијусових.

У понедјељак, 20. јула, јутро ће бити претежно сунчано и свјеже, понегдје око ријека са пролазном маглом, а током дана сунчано уз малу дневну облачност и температуру у порасту.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 18, на југу око 20, у планинама од 10, а највиша дневна од 20 до 26, на југу и сјеверу око 29, у планинама од 15 степени Целзијусових.