latinica  ћирилица
16/07/2020 |  12:11 | Аутор: СРНА

Још 39 заражених у српским срединама на Космету

У срединама са српском већином на Косову и Метохији регистровано је 39 новозаражених вирусом корона, рекао је данас епидемиолог Александар Антонијевић.

- У Косовској Митровици од јуче је забележено 13 случајева заразе, по пет у Лепосавићу и Зубином Потоку и четири у Звечану, док је у српским срединама јужно од Ибра регистровано нових 12 случајева ковида-19 - навео је Антонијевић.

У здравственим установама на Косову и Метохији и централној Србији смјештено је 91 лице из српских средина код којег је ПЦР тест био позитиван.

У Здравственом центру у Косовској Митровици хоспитализована су 82 лица, у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" у Београду смјештена су три пацијента, у Клиничком центру Крагујевац двоје, а у Клиничком центру у Нишу четири лица, док је у кућној изолацији 229 лица.

- Повећан је број здравствених радника који су оболели од ковида-19. У овом другом таласу имамо шесторо излечених и четворо преминулих - истакао је Антонијевић.

Према посљедњим информацијама из Клиничко-болничког центра Приштина са измјештеним сједиштме у Грачаници, заражено је седам здравствених радника, од којих је четворо смјештено у Клинички центар у Нишу, док се троје налази у болници у Лапљем Селу.