X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
16/07/2020 |  12:37 | Извор: СРНА

Приоритет - реформа Института за нестала лица БиХ

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић на данашњем састанку у Бањалуци закључили су да се што прије мора започети реформа Института за нестала лица БиХ.
Милош Лучић и Милорад Којић на састанку - Фото: СРНА
Милош Лучић и Милорад Којић на састанкуФото: СРНА

Саговорници су нагласили да ту реформу већ годинама траже породице несталих лица из Републике Српске и њене институције, незадовољне досадашњим резултатима у тражењу несталих српских цивила и припадника Војске Републике Српске, саопштено је из Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

Лучић и Којић су сагласни да се са рјешењима више не може одуговлачити, као и да ће у наредном периоду убрзано радити на томе да се преговори, започети још 2016. године, одблокирају, прије свега, у интересу породица које још трагају за посмртним остацима чланова породица.

На састанку је било ријечи о процесу тражења несталих лица и потреби да се дефинише управљачка структура Института за нестала лица БиХ.