latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:01 | Аутор: СРНА

Гојковић: Бјежећи из Београда и Новог Сада шире заразу широм Србије

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да људи из Београда и Новог Сада позитивни на вирус корона, "бјежећи" од тог вируса, шире заразу широм Србије, те замолио грађане да се уздрже од путовања.
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com) -
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com)

- Човјек, бјежећи из Београда и Новог Сада као жаришта заразе, код фамилије или пријатеља у друго мјесто гдје је нема, са собом преноси вирус корона широм Србије. И, због тога данас имамо потпуно поремећен систем у Србији јер је на сцени дисперзија заразе из та два центра у све њене општине - рекао је Гојковић на конференцији за новинаре одржаној на платоу испред зграде Покрајинске владе у Новом Саду.

Он је замолио грађане Србије да се уздрже од путовања.

- Свима је јасно да живимо у 21. веку и огромна је фреквенција и дисперзија људи који се крећу од места до места. Ипак их све молим да се се уздрже од путовања како би престало ширење пошасти зване вирус корона по Србији - истакао је Гојковић.

Према његовим ријечима, данашњем ширењу заразе широм Србије највише је допринијело велико опуштање грађана.

- Ми смо, на примејр, у Војводини скоро до краја јуна имали једноцифрен број заражених вирусом корона. Чак смо имали и дана са нула заражених. Онда је дошло до великог опуштања грађана, и то не само Новог Сада и Београда, него и других градова у Србији, што је довело до данашње ситуације и сталног повећања броја заражених вирусом корона - рекао је Гојковић.

Осим Гојковића, медијима су се обратили и предсједник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Института за јавно здравље Војводине Владимир Петровић.