latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:03 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Сматрам да је 15. новембар коначан датум локалних избора

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић сматра да је 15. новембар дефинитиван датум одржавања локалних избора у БиХ, те да се више неће стварати ситуација да се тај процес пролонгира и да се њиме врше различите манипулације.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић сматра да је јучерашњим усвајањем буџета БиХ отклоњена и посљедња, према Централној изборној комисији /ЦИК/, препрека због које је помјерен датум одржавања избора.

- Ни тада није било разлога да се то помјери јер се знало да ће буџет бити усвојен, те да ће бити обезбијеђен новац за изборе - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је ситуација незаконитог помјерања датума одржавања избора допринијела анархији у БиХ у погледу доношења разних одлука, па и понашању политичких актера.

Према његовом мишљењу, одгађање избора вјероватно одговара онима који желе да и даље "мешетаре" у БиХ.

Чубриловић је навео да Демос у континуитету припрема кампању за предстојеће локалне изборе са циљем да ова странка у свакој регији буде присутна са регионалним одбором.

- Очекујем добре резултате, те да финализирамо оно што смо радили у протеклих више од годину и по дана - рекао је Чубриловић.