latinica  ћирилица
16/07/2020 |  15:13 | Аутор: СРНА

Стевановић: Заштитна маска мора да буде саставни дио одјеће, слиједи кажњавање

Командант Градског штаба за ванредне ситуације Зворника Зоран Стевановић указао је данас на озбиљност ситуације у вези са вирусом корона и апеловао на суграђане да се придржавају превентивних мјера, истичући да заштитна маска од данас мора постати саставни дио одјеће.

- Ношење заштитне маске треба да нам представља чин личне културе, васпитања, односа и према себи и према друштву -  рекао је Стевановић на конференцији за новинаре након сједнице Градског штаба.

Он је апеловао на суграђане да држе дистанцу, те нагласио да је у наредном периоду реално очекивати повећање броја заражених и оних са озбиљним респираторним проблемима и инфекцијама, а да се поставља питање гдје ће се сви лијечити.

- Нових 12 заражених вирусом корона озбиљна је опомена свима нама и онима који мисле да је све то прошло - рекао је Стевановић и нагласио да ништа није прошло све док се људи не почну придржавати прописаних мјера на сузбијању ширења вируса корона.

Стевановић је навео да је у налету вируса корона само од 4. јула на подручју Зворника откривено 86 случајева, те да има укупно 177 позитивних на вирус корона.

Према његовим ријечима, у ковид одјељењу Опште болнице Зворник има 19 пацијената, од којих је пет превезено у Бањалуку на лијечење, док ће три бити пребачена у бијељинску болницу.

Истичући да су неки од тих пацијената животно урожени, Стевановић је рекао да нема више простора ни за какво одлагање придржавања било каквих мјера.

- Од данас ће свако ко се затекне у затвореном простору без маске бити кажњен, као и свака група од 10 и више људи без обзира који је повод окупљања - поручио је Стевановић, који је и градоначелник Зворника.

Он је нагласио да ће најстроже бити кажњен свако ко се не придржава прописаних мјера, јер директно угрожава здравље народа који овдје живи.