latinica  ћирилица
16/07/2020 |  15:51 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Акција "Парма два" се наставља, ухапшено више лица

Начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић потврдио је данас да су припадници те управе у акцији "Парма два", у оквиру које ће бити настављене одређене активности, ухапсили лица чији су иницијали Г.Р. и М.Р. због низа кривичних дјела из области имовинског и привредног криминалитета.
Kонференцији за новинаре - Фото: РТРС
Kонференцији за новинареФото: РТРС

Он је додао да је у оквиру ових активности ухапшено и лице чији су иницијали С.С, као и да је извршен претрес на пет локација на подручју Бањалуке које користе осумњичени.

- За сада је пронађена и одузета већа количина новца, уређаји за ометање, прислушни уређаји, више мобилних телефона, СИМ картица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела - рекао је Бркић на конференцији за новинаре у просторијама Полицијске управе Бањалука.

Он је додао да је у оквиру акције пронађен и привремено одузет хеликоптер, јер постоје основи сумње да је фалсификована документација за њега.

- Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, а по наредбама Основног суда у овом граду - рекао је Бркић.

Начелник сектора крим-полиције у овој управи Јован Стојичић рекао је да је Г.Р. осумњичен да је у мају неовлаштено приступио "Фејсбук" налогу оштећеног лица, те представљајући се као оштећени, упутио пријетње по живот и тијело службеницима Полицијске управе Бањалуке.

Он је додао да постоји сумња да је Г.Р. продао возило које му је било повјерено на чување трећем лицу, прибављајући на тај начин противправну корист од 30.000 КМ.

- У току 2017. године Г.Р. је фалсификовао љекарске налазе у којима му је констатовано тешко здравствено обољење, те их је у два наврата доставио у кривични спис Основног суда Бањалука, тражећи за себе погодности у погледу извршења кривичних санкција - рекао је Стојичић.

Он је навео да се лице М.Р. сумњичи да је у претходном периоду израдило диплому Стоматолошког факултета у Сарајеву на своје име према којој је стекло звање мастер/магистар стоматолошких наука.

- На основу дипломе, М.Р. је прибавила потребна одобрења надлежних органа, те је 2017. године у Бањалуци регистровала стоматолошку ординацију у којој је као запослена неовлаштено пружала медицинске услуге - каже Стојичић.