latinica  ћирилица
16/07/2020 |  16:46 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Градишка: Талачка криза успјешно окончана; У току криминалистичка обрада ухапшеног (ФОТО/ВИДЕО)

У току је криминалистичка обрада лица из мјеста Турјак у Градишци чији су иницијали Д.Б. које је ухапшено данас због сумње да је прво вербално, а потом и физички насрнуло на комшију, те на њега бацило бомбу која није експлодирала.
Градишка, Турјак - хапшење - Фото: СРНА
Градишка, Турјак - хапшењеФото: СРНА

У току је и претрес породичног имања у мјесту Турјак које користи осумњичено лице, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

У саопштењу се истиче да је успјешно ријешена кризна ситуација у којој је ово лице ухапшено ангажовањем припадника Специјалне антитерористичке јединице, преговарачког тима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и полицијских службеника ове управе.

Фото: СРНА

У саопштењу се наводи да је јуче у 18.00 часова овој управи пријављено је да је у мјесту Турјак једно лице физички напало комшију приликом чега је у руци држало ручну бомбу.

- На лице мјеста су упућени полицијски службеници ове Полицијске управе који су утврдили да је једно лице из Турјака прво вербално, а потом и физички насрнуло на комшију, те у руци држало ручну бомбу, коју је у једном тренутку и бацило у правцу оштећеног, али она није експлодирала, након чега је побјегло, те се закључало у своју породичну кућу заједно са мајком - наводи се у саопштењу.

Фото: СРНА

У саопштењу се додаје да су на лице мјеста упућени полицијски службеници Полицијске управе Градишка и преговарачки тим МУП-а Републике Српске, да би ступили у контакт са лицем да се преда, те су јутрос наставили са предузимањем мјера из своје надлежности.

- Данас у 12.40 часова припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске су ушли у кућу гдје станује лице Д.Б, које је затечено са мајком чији су иницијали М.Б, након чега су оба лица стављена под контролу полицијских службеника, а затечени су без видљивих повреда. Лице Д.Б. је лишено слободе због сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају, те је над њим је у току криминалистичка обрада - наводи се у саопштењу.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука издао је налог да по комплетирању предмета против Д.Б. у редовној процедури буде поднесен извјештај за почињено кривично дјело.