latinica  ћирилица
16/07/2020 |  17:11 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Додатни попусти за вишечлане породице

Начелник општине Теслић Милан Миличевић потписао је данас споразум са Фондацијом "За живот" на основу којег ће породице са троје или више дјеце из ове локалне заједнице приликом куповине моћи да остварују додатне попусте уз "Поносну картицу три плус".
Теслић - Милан Миличевић и Драган Дакић - Фото: СРНА
Теслић - Милан Миличевић и Драган ДакићФото: СРНА

Пројектом је предвиђено да картице гласе на једног од родитеља, старатеља или неког од укућана, а услов за добијање картице је да је бар једно од троје или више дјеце малољетно.

Миличевић је изјавио да је поносан што је општина Теслић ушла у пројекат и најавио да ће учинит све да буде промовисан и да успије, саопштено је из општинске управе.

Предсједник Управног одбора Фондације "За живот" Драган Дакић најавио је да ће од августа почети подјела картица.

- Наравно, зависиће од тога у ком обиму ћемо до тада успјети да покријемо потрошачку корпу и друге елементе који су занимљиви за крајње кориснике - изјавио је Дакић.

Он појашњава да ће корисници "Поносне карице три плус" моћи да остваре попуст приликом куповине робе и услуга код привредних субјеката који раде на територији општине Теслић, који буду жељели да уђу у овај пројекат.

- Картица важи за цијелу територију Републике Српске, али договорено је са партнерима из Чачка да важи и за Србију. Приликом куповине робе и услуга поносне мајке остварују попуст у проценту који се договара између Фондације и привредног субјекта - рекао је Дакић.

Предсједник Фондације "За живот" Борис Тубић навео је да на родитељима лежи највећи терет подизања и одгајања дјеце, и најаво да је у складу са околностима могуће и да картице гласе на друга лица, односно старатеље.

У Србији су уштеде на годишњем нивоу за вишечлане породице по овом основу око 1.000 евра, а према прелиминарним истраживањима у Српској би то требало да буде и више од 2.000 КМ, наводи се у саопштењу.