latinica  ћирилица
16/07/2020 |  19:25 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Ланац водопада на ријеци Врбањи - право благо природе (ВИДЕО)

РТРС прва је забиљежила камером Влашићки плато у которварошкој општини, и тамо на ријеци Врбањи пронашла право благо природе - ланац водопада.
Водопад - Фото: РТРС
ВодопадФото: РТРС

Виле и хајдуци. Дивови и аждаје. Све у чуду званом природа!

Према истраживањима, читав је ланац водопада на ријеци Врбањи. Постоје легенде о алкама, о мору и језерима, гдје су дивови везали своје бродове.

Мало ко и од становника села Крушево Брдо, којем и припадају, знају за Вилинско купалиште и водопаде Мандића вир и Бисер вода или Скок. И не само то.

- Одавде неколико стотина метара, ни километар, је извор ријеке Врбање! Она извире негдје 1.500 метара надморске висине! Сад се налазимо на 1.310 до 1.340 метара надморске висине. И сами видите, овај водопад је висок негдје око 30 метара, са доста малих водотокова који праве исто атрактивне каскаде - каже Горан Ивановић из Крушевог Брда.

Оно што можемо да кажемо јесте да је екипа РТРС добила ексклузивно право и част, да сними ово! Нико никад није ово снимио!

- Није нико никад! Осим нас, ријетких познавалаца! Хвала вама на одзиву. Ви сте имали част да први снимите овако једну атрактивну дестинацију - рекли су нам љубазни домаћини.

Само мало труда потребно је да дођете у овај прелијепи крај.

Љубазни домаћини Крушевог Брда позивају вас да уз легенде и дух историје удахнете планински ваздух и за добро здравље попијете мало вилинске воде.