latinica  ћирилица
16/07/2020 |  20:13 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Очекујемо добре резултате на локалним изборима

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је ова странка спремна за предстојеће локалне изборе, те нагласио да очекује добре резултате.
Састанак у Српцу - Фото: СРНА
Састанак у СрпцуФото: СРНА

- Морам да похвалим све своје сараднике, предсједнике регионалних и локалних одбора да су урадили огроман посао. Демос се пријавио у 57 локалних заједница за изборе и то није било лако остварити, јер је требало сакупити више од 12.000 потписа да бисмо учествовали квалитетно - рекао је Чубриловић новинарима у Српцу након сједнице Регионалног одбора Демоса за Лијевче.

Он је изразио жаљење због тога што су избори незаконито одгођени за новембар иако за то није било ниједног разлога.

- Није био у питању новац, с обзиром на то да је то све друге године предвиђено у буџету, требало је само донијети одговарајуће одлуке. Очекујем да избори буду 15. новембра - рекао је Чубриловић.

Он очекује да и у наредна два-три мјесеца буде задржан ентузијазам у Демосу да би та странка потпуно спремно изашла на изборе.

- Очекујем добре резултате. Демос има људе да понуди у свим локалним заједницама, да буде партнер и надам се доброј сарадњи, прије свега са СНСД-ом и коалицијом која је на нивоу Републике Српске. Тамо гдје будемо имали начелничке кандидате очекујемо њихову подршку - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је ова регија добро организована захваљујући, између осталих, предсједнику Регионалног одбора за Лијевче Владимиру Јанковићу из Градишке, у којој су имали добру основу за наставак рада.

- Имамо регије које су и боље организоване као што је зворничка, Сарајевско-романијска, Бијељина, а у ту спада и ова. Херцеговина је добро организована. У одређеним регијама имамо мањих проблема, али укупно стање је добро - рекао је Чубриловић.

Предсједник Регионалног одбора Демоса за Лијевче Владимир Јанковић навео је да су процјене ове странке да ће у Изборној јединци два имати седам до девет одборника, а ријеч је о граду Градишка и три општине.

- Надам се да ћемо то и испунити. Када је ријеч подршци за једну позицију, градоначелника и три позиције начелника ту смо дали подршку СНСД-у јер смо имали коалицију која се преноси са републичког нивоа - рекао је Јанковић.

Он каже да ова странка у Градишци тренутно има три одборника и добар удио у власти, те изразио наду да ће то и задржати.

Предсједник Општинског одбора Демоса Србац Љубиша Ракић рекао је да је овај одбор спреман за изборе, те да је у фази припремања одборничке листе.

Он је навео да ће ова странка самостално изаћи на изборе и да се нада најмање једном одборничком мјесту.