latinica  ћирилица
18/07/2020 |  16:19 ⇒ 19/07/2020 | 09:17 | Аутор: РТРС

Ухапшен Никола Ивовић, осумњичен за тешко убиство (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске радећи на расвјетљавању кривичних дијела тешких убистава у вези са организованим криминалом извршених на подручју Српске и региона, у Палама су лишили слободе Николу Ивовића из Црне Горе.
Хапшење - Фото: РТРС
ХапшењеФото: РТРС

Ивовић је осумњичен да је 6. јуна 2019. године у Херцег Новом извршио кривично дјело тешко убиство Стефана Шаровића.

За наведеним лицем је расписана међународна потјерница од стране Интерпола Подгорице.

Приликом лишења слободе код Ивовића су пронађени документи Републике Словеније за које постоје основи сумње да су фалсификовани, као и мања количина опојне дроге марихуане.

Фото: РТРС

Из полиције подсјећају, да су 26. јуна 2019. године, на подручју Полицијске управе Источно Сарајево, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет лишили слободе Душана Шиља, општина Источна Илиџа, због постојања основа сумње да је учествовао у извршењу кривичног дјела тешког убиства заједно са Ивовићем у Херцег Новом.

Након криминалистичке обраде која ће бити извршена у Управи за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у Бањалуци, Ивовић ће бити предат у надлежност Тужилаштва БиХ и Суда БиХ ради процедуре екстрадиције за Црну Гору.