latinica  ћирилица
20/07/2020 |  17:09 | Аутор: СРНА

Рајилић: Срам те било, Џаферовићу, ти си био на листи злочинаца

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић поручила је бошњачком члану Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу да би му најбоље било да ћути, а не да прича о наводним српским злочинима, посебно када зна да је био на листи злочинаца који су током рата чинили злочине над Србима.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Срамна је и лицемјерна његова изјава о наводним српским злочинима. Најбоље му је да ћути јер ће проћи та његова политичка позиција на којој се тренутно налази и шта ћемо послије - рекла је Рајилићева Срни.

Она је упитала Џаферовића колико је злочинаца ухваћено над српским женама и дјецом, те како су суђени и осуђени - на симболичне казне као да су обијали киоск или украли шибицу.

- Срам те било, Џаферовићу, да уопште дођеш у Републику Српску и на такав начин говориш о српском народу. Све што говориш је предузборна кампања с циљем добијања јефтиних и биједних поена. Свему што ти говориш, не треба уопште придавати пажњу - поручила је Рајилићева функционеру СДА и бошњачком члану Предсједништва БиХ.

Џаферовић је рекао данас у Меморијалном центру Камичани у Козарцу, код Приједора, да је "злочин који се догодио у Приједору систематски, удружени злочиначки подухват са циљем елиминације несрпског становништва и да има све елементе геноцида".