latinica  ћирилица
21/07/2020 |  11:59 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Гашић: До сада издато 3.500 туристичких ваучера

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да је до сада издато 3.500 туристичких ваучера и да нема никакве дискриминације приликом доношења рјешења о учешћу туристичких објеката за смјештај који се пријављују за ове активности.
Сузана Гашић - Фото: РТРС
Сузана ГашићФото: РТРС

- Сви такви објекти се могу пријавити уз испуњавања два услова – да имају најмање четворо запослених и да су измирили своје обавезе по основу пореза и доприноса - навела је Гашићева на сједници Народне скупштине Српске у оквиру тачке дневог реда "Актуелни час".

Она је истакла да нико од угоститељскох објеката који испуњавању те услове није одбијен.

Министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић рекла је да у овој години није било у плану доношење закона који би омогућио обезбјеђивање бесплатних уџбеника за све основце, подсјетивши да ће у наредној школској години, уз већ постојеће категорије које имају право на то, додатно бесплатне уџбенике имати и свако треће и наредно дијете из категорије вишечланих породица.

- И локалне заједнице преузеће дио обавеза за бесплатне уџбенике за дјецу из социјално угрожених категорија - рекла је Тривићева.

Она је навела да је ове године за бесплатне уџбенике основцима који имају право за то планирано три милиона Км, или три пута више него у прошлој години.