latinica  ћирилица
22/07/2020 |  10:26 | Аутор: СРНА

Видовић: Крајњи рок за предају извјештаја фебруар наредне године

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас да Приједлог закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја Српске предвиђа да је крајњи рок за предају финансијских извјештаја фебруар наредне године за претходну годину.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

- У случају статусних промјена, стечаја и слично, подносе се измијењени финансијски извјештаји - навела је Видовићева, образажући овај законски приједлог на сједници Народне скупштине Српске.

Нацрт закона је усвојен у децембру прошле године и, с обзиром на то да није било разлика између Нацрта и Приједлога, измјена се односи на то да се бришу одредбе којима се утврђује питање предаје коригованих финансијских извјештаја у Јединственом регистру финансијских извјештаја које води АИФ.

Она је додала да је иницијативу дала Комисија за хартије од вриједности с обзиром на то да су одређени послодавци током године врло често вршили измјене својих финансијских извјештаја, тако је да било врло тешко утврдити какво је стање у тим привредним субјектима.

Видовићева је подсјетила да је Нацрт овог закона усвојен у децембру прошле године.