latinica  ћирилица
22/07/2020 |  17:56 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Додик: Вучићева посјета најзначајнија за Српску (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је сутрашња посјета предсједника Србије Бањалуци веома важна за Републику Српску, највећа по обиму и значају због чињенице да Србија у континуитету помаже Републици Српској и цијелој БиХ.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Србија помаже свуда гдје год се помоћ затражи, као што је помогла Горажду и неким другим мјестима у Федерацији - истакао је Додик.

Додик је најавио да ће Република Српска добити 15 кола хитне помоћи коју Влада Србије донира домовима здравља у Републици Српској.

- То је за нас у Републици Српској веома важно у овом тренутку ковида и пандемије. Разговарамо и о реализацији до сада пружене помоћи Србије за изградњу објеката широм Републике Српске - рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Он је најавио да ће се разговарати и о политичким и економским питањима.

- Вучић је предсједник Србије, а Србија је наша матична земља - констатовао је Додик и додао да се изузетно радује Вучићевој посјети.

На новинарско питање да ли Предсједништво БиХ планира званично да позове Вучића, Додик је истакао да је Предсједцништво то учинило и да су се око тога ствари искомпликовале.

- Сматрам да би сада било дегутантно да се то учини након понашања министра иностраних послова која повлачи амбасадора без икаквог усаглашавања у Предсједништву. Након квалификација о Србији које су изречене, сада очекивати да овдје дође предсједник Србије, сматрам да није добро и не бих подржао нешто тако - рекао је Додик.