latinica  ћирилица
23/07/2020 |  10:21 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Додик: Српска и Србија егзистирају на овим просторима као двије државе (ФОТО/ВИДЕО)

Поносан сам што Република Српска и Србија егзистирају као двије државе на овим просторима. Свиђало се то некоме или не, али то тако јесте, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је захвалио Србији у име свих домова здравља на донацији од 15 возила.

Он је истакао да ће на данашњем састанку са предсједником Србије предочити одређене идеје.

- Неправда која се дуго лоцира према српском народу и српским државама, и ту увијек понављамо Косову и Метохију и Републику Српску. За једне важе једна правила, а за оне друге, друга - рекао је Додик.

Он је нагласио да су везе Српске и Србије јако важне.

- Гради се мост на Дрини, и надам се да ћете помоћи, а обећали сте да хоћете и дио пута до Бијељине. Тај пут према Србији наша је животна жеља, јер многи су хтјели да останемо без везе са матицом. Ту је и мост у Братунцу, који спаја братске народе - поручио је нагласио је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић приликом данашње посјете Бањалуци уручио је кључеве 15 санитетских возила, укупне вриједност 1,4 милиона КМ, које је донирала Србија за домове здравља у локалним заједницама у Републици Српској.

Санитетска возила добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

Вучић је кључеве возила уручио испред Универзитетског клиничког центра директорима домова здравља који су добили донације.

Повезане вијести:

ИЗ ЧАСА У ЧАС: Вучић уручио донације УКЦ-у Српске (ФОТО/УЖИВО)