latinica  ћирилица
23/07/2020 |  11:30 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Вучић на Петрићевцу посјетио вишенамјенски објекат у изградњи (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић данас је у бањалучком насељу Петрићевац посјетио вишенамјенски објекат у којем ће бити вртић, дом здравља и мјесна заједница, за чију изградњу је Србија издвојила 800.000 евра.
Обилазак радова на Петрићевцу (фото: Град Бањалука) -
Обилазак радова на Петрићевцу (фото: Град Бањалука)

Ријеч је о три објекта - амбуланта породичне медицине, вртић са 150 мјеста и зграда мјесне заједнице у завршној су фази изградње у бањалучком насељу Петрићевац.

Овај објекат са Вучићем су, осим делегације Србије, посјетили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Радојичић је захвалио Србији за суфинансирање изградње овог објекта, истичући да ће објекат користити за барем 10.000 становника Петрићевца.

Претходно је Вучић испред Универзитетског клиничког центра у Бањалуци уручио донацију 15 санитетских возила за домове здравља широм Српске.

Ово је и највећи пројекат који је до сада у Бањалуци изграђен од средстава грађана Србије. Прошле године отворен је вртић у оквиру Дома за дјецу без родитељског старања за који је такође Србија издвојила средства. Новчаном подршком од 2017. године Србија је до сада омогућила реализацију пројеката у чак 48 локалних заједница у Српској.

У делегацији Србије која је данас посјетила Бањалуку су и министар одбране Александар Вулин, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар здравља Златибор Лончар.