latinica  ћирилица
26/07/2020 |  14:30 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Додик: Важно политичко јединство о заједничком кандидату за начелника општине

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је важност да се покаже политичко јединство у Сребреници при избору кандидата за начелника општине и најавио да ће бити потписана коалиција за подршку заједничком кандидату Младену Грујичићу на предстојећим локалним изборима.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Предсједник СНСД-а Милорад Додик захвалио је учесницима данашњег састанка у Сребреници и страначким лидерима што су показали одговорност и политичко јединство према националном питању на овим просторима и сагласили се о заједничког кандидата из СНСД-а иако су и друге партије имале своје приједлоге.

- Имајући у виду разне манипулације о догађајима на крају ратног сукоба које су наносиле штету српском народу веома је важно да овдје покажемо политичко јединство и да се окупимо око једног српског кандидата за начелника за локалне изборе због специфичности ове локалне заједнице и начина како се он бира - рекао је Додик.

Он је подсјетио да су све политичке партије на локалном и републичком нивоу потписале споразум да се пружи подршка заједничком српском кандидату за начелника, те додао да ће се потписати коалиција за подршку заједничком кандидату за начелника, али да ће политичке партије самостално изаћи са одборничким листама.

Постигнут је договор да се сходно изборном резултату конституише и локална власт у овој општини.

Додик је захвалио свим учесницима овог састанка и рекао да сви вјерују у изборну побједу заједничког српског кандидата за начелника.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да је ова партија имала свог доброг кандидата за којег су вјеровали да може да побиједи у Сребреници, али је већина из свих политичких странака из Републике Српске дала глас Грујичићу.

Он је додао да је СДС као одговорна партија од почетка инсистирала на јединству и окупљању око заједничког кандидата приоритет и због тога су прихватили да буду дио ове већине, односно свих политичких опција.

- Подржаћемо снажно једног кандидата који ће представљати цијелу коалицију и бити начелник свих грађана Сребренице - поручио је Шаровић и истакао да очекују побједу заједничког кандидата за начелника општине Сребреница.

Грујичић, актуелни начелник, захвалио је за указано повјерење и оцијенио да је ово историјски тренутак за Сребреницу и додао како вјерује у нову изборну побједу.

Указао је и да је свјестан пропуста и недостатака које је правио у претходном периоду и које ће са стеченим искуством сигурно исправити.

- Научио сам много на грешкама, увидио проблеме и недостаке које ћемо исправити у наредном преиоду - рекао је Грујичић.