latinica  ћирилица
27/07/2020 |  09:21 | Аутор: СРНА

Наредних дана сунчано и топло, у четвртак и петак могући пљускови

У Републици Српској наредних дана биће сунчано и топло уз највишу температуру око 33 степени Целзијусових, на југу око 35, док ће у четвртак и петак на југозападу и крајњем истоку послије подне бити пљускова и локално грмљавинских процеса.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Сутра ујутро ће бити ведро или уз малу облачност, у планинама мање свјеже а у већини предјела угодно, на југу топло, а током дана сунчано, веома топло локално и вруће.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, на југу слаба бура, а на сјевероистоку послије подне умјерен југоисточни.

Минимална температура биће од 13 до 18, на југу око 20, у планинама од 10 степени, а највиша температура од 27 до 32, на југу и сјеверу око 35 степени Целзијусових.

У сриједу, 29. јула, ујутро ће бити ведро или уз малу облачност, у већини предјела топло, а у појединим мјестима на сјеверу биће и тропска ноћ, као што је то већ на југу, током дана сунчано и веома топло вријеме, те у све више мјеста и вруће.

Јутарња температура ваздуха од 16 до 21, на југу око 23, у планинама од 13 степени, највиша температура ваздуха од 27 до 33, на југу и сјеверу око 35 степени Целзијусових, док на сјеверу и југу температура може прећи ту вриједност за степен два.

У четвртак, 30. јула ујутро ће бити ведро или уз малу облачност, а у већини предјела топло, на југу и у појединим мјестима на сјеверу, тропска ноћ.

Током дана биће сунчано, вруће, и доста спарно уз раст облака нестабилности у централном појасу што ће послије подне условити пљускове и грмљавинске процесе локално, углавном на југозападу и крајњем истоку.

У осталим предјелима биће суво и вруће уз минималну температуру ваздуха од 17 до 21, на југу око 23, у планинама од 15, а највиша дневна температура ваздуха од 26 до 31, на сјеверу око 33, на југу и локално на истоку око 35 степени.

У петак, 31. јула, ујутро ће бити ведро или уз малу облачност, а у већини предјела топло, на југу тропска ноћ.

Током дана биће сунчано, вруће, и доста спарно уз раст облака нестабилности у централном планинском појасу што ће послије подне условити локалне пљускове и грмљавинске процесе на југозападу и израженије на истоку. У осталим предјелима биће суво и вруће.

Јутарња температура ваздуха од 16 до 21, на југу око 23, а највиша дневна температура ваздуха од 26 до 31, на сјеверу око 33, на југу и локално на истоку око 35 степени Целзијусових.