latinica  ћирилица
27/07/2020 |  11:50 | Аутор: Глас Српске

Звездина "генералка" – бањалучки Борац

Фудбалери Борца у контролној утакмици савладали су Рудар Приједор са 4:3 и тако направили сјајну увертиру пред посљедњи припремни меч у којем ће се сутра (19) састати са Црвеном звездом на стадиону "Рајко Митић".
Стадион Рајко Митић - Маракана - Фото: РТРС
Стадион Рајко Митић - МараканаФото: РТРС

Биће то меч пун симболике, јер ће се састати најбољи српски клубови са једне и друге стране Дрине, а Бањалучани се надају и најава успјешне сезоне, као што је био случај 2011. године када су посљедњи пут били гости “црвено-бијелих“. У фебруару те године пред наставак прољећног дијела сезоне Борац је поражен са 1:2, а неколико мјесеци касније освојио једину шампионску титулу у БиХ. И тада, као и данас, шеф стручног штаба "црвено-плавих" био је Владо Јагодић.

- Било би лијепо да и овај наредни сусрет буде путоказ за висока остварења, баш као што је био и тај дуел. Било како било, утакмица са Звездом ће нам и те како добро доћи да се још мало уштимамо пред почетка првенствене трке - нагласио је Јагодић.

Послије побједе над "рударима" Бањалучани су још више поправили салдо у припремном периоду и на шест контролних сусрета забиљежили су пет побједа и реми.

- Велике су шансе да просјек покваримо у дуелу са "црвено-бијелима", али то не треба да буде никакво изненађење, јер ће Звезда и наредне сезоне имати моћан тим. Зато нисмо резултатски оптерећени, али сам сигуран да ће играчи дати све од себе да се покажу у правом свјетлу - наставио је Јагодић.

Иако је у дуелу са Приједорчанима настављена серија побједа, кормилар Бањалучана није био у потпуности задовољан.

- Било је превише индивидуалних грешака. Не умањујем залагање и хтијење противника, али ово није наша права слика. Драго ми је што је Бојан Марковић са два гола разбио малер, али и што су Стојан Врањеш и Горан Закарић наставили да тресу мреже. У другом дијелу утакмице била је постава која ће вјероватно са мањим измјенама започети дуел и у Београду, али и први првенствени против Младости. Ђорђе Ћосић је замијењен послије само пола часа игре због ударца који је добио у ребра, док нисмо хтјели рискирати са увођењем Јове Лукића - додао је Јагодић.