latinica  ћирилица
27/07/2020 |  12:12 | Аутор: СРНА

Велики напредак на "Вебометрикс" ранг листи

Универзитет у Источном Сарајеву остварио је у периоду од јануара до јула напредак за 513 мјеста на "Вебометрикс" ранг листи и тренутно се налази на 5.440 позицији листе свјетских универзитета.
Универзитет у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у Источном СарајевуФото: РТРС

У односу на податке из јула 2019. године, Универзитет је оставрио напредак од 758 мјеста, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Значајно побољшање позиције услиједило је након што је руководство Универзитета реализовало низ мјера како би се побољашала видљивост ове високошколске установе, посебно научно-истраживачког рада академског особља.

Универзитет у Источном Сарајеву је напредовао за три мјеста када је у питању листа универзитета из БиХ.

"Вебометрикс" листа је показатељ интернет видљивости, присутности, отворености и изврсности/цитираности универзитета широм свијета и препозната је на свјетском нивоу као ранг листа универзитета коју развија и два пута годишње ажурира Сајберметрикс лабораторија Шпанског националног истраживачког савјета.

Првих 26 мјеста у свијету на "Вебометрикс" листи заузимају углавном амерички универзитети, а традиционално, први на листи је Харвард, а слиједе Станфорд, Универзитет Калифорније и Масачусетски технолошки институт.