latinica  ћирилица
27/07/2020 |  13:35 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Радојичић: Неће бити увођења радикалних мјера

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да у Бањауци неће бити увођене радикалне мјере у борби против епидемије вируса корона.
Господска улица у Бањалуци (Фото: Град Бањалука) -
Господска улица у Бањалуци (Фото: Град Бањалука)

- Епидемија се наставља, али и даље можемо да се носимо са њом са постојећим спектром мјера - рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да грађани Бањалуке треба да се држе препорука и свих актуелних мјера Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације, које се, прије свега, односе на ношење заштитних маски, мјере личне хигијене и држање дистанце.

- Наша даља забринутост и оно за шта се спремамо, а о чему ће наредних дана бити највише говора, јесте на који начин ући у септембар када са радом почињу школе, када се окупља и више студената јер крећу и испитни рокови - истакао је Радојичић.

Он је рекао да ће у септембру бити несумњиво већи број контаката, са много више људи у затвореним просторима, додајући да су те околоности изискују нове припреме и инструкције градских власти на који начин грађани да се понашају.

- Очито да епидемија вируса корона нема намјеру сама да престане. Вирус се није угасио ни са промјеном температуре ваздуха, односно временских прилика, и то је нешто што ће можда трајати читаву ову годину - истакао је Радојичић.

Он каже да се Бањалука у посљедњих мјесец и по дана "налази на вишем степену епидемије вируса корона", док су неке друге средине имале више проблема по том питању, сразмјерно броју становника у односу на Бањалуку.

- Бањалука се држи на мање-више сличном нивоу од 20 обољелих дневно - некада мало мање, а некада више. Од краја маја дошло је до новог таласа или продужетка појачаног таласа вируса корона - напоменуо је Радојичић.