latinica  ћирилица
27/07/2020 |  14:22 | Аутор: СРНА

Фоча: Упозорење угоститељима да поштују радно вријеме и заштитне мјере

Општински штаб за ванредне ситуације Фоча упозорио је угоститеље да ће издавати привремене забране рада локала у којима се не буду примјењивале мјере заштите од вируса корона и поштовало радно вријеме до 23.00 часа.
Љетна башта - Фото: РТРС
Љетна баштаФото: РТРС

Општинска инспекција и полиција информисали су Кризни штаб да велики број угоститеља не поштује скупштинску одлуку о радном времену и да затварају објекте тек по доласку полиције, те да ни конобари ни гости, у већини локала, не носе заштитне маске.

Начелник општине Фоча Радисав Машић наводи да је Кризни штаб задужио инспекцију и полицију да разговарају са власницима угоститељских објеката и да их упозоре да су обавезни да поштују радно вријеме и заштитне мјере.

- Већ на сљедећој сједници Штаба, предузећемо мјере према онима који не буду поштовали скупштинску одлуку о радном времену, односно, издаћемо им забрану рада у наредних мјесец дана - упозорио је Машић.

На сједници Штба је наведено да је у Универзитетској болници Фоча тренутно на лијечењу 36 пацијената позитивнх на вирус корона са средње тешком и тешком клиничком сликом.

Цивилна заштита и предузеће "Извор" почеле су поновну дезинфекцију стубишта стамбених зграда и других јавних површина.

Тај посао биће обављен ове седмице у градским насељима, а наредне у Броду и Миљевини.

- Дезинфикован је и погон текстила `Трендтекс`, а радници су на годишњем одмору. Упозоравамо и молимо све заједнице етажних власника да очисте стубишта да би се извршла дезинфекција, а настављамо и прање улица и редовно одржавање чистоће градске пијаце - рекао је Машић.