latinica  ћирилица
27/07/2020 |  15:23 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Представнички дом усвојио буџет

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ подржао је данас на хитној сједници извјештај заједничке комисије оба дома парламента о постизању идентичног текста закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2020. годину, чиме је завршена процедура усвајања буџета у овом дому.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом ПС БиХФото: РТРС

Од укупно 31 присутног, за извјештај заједничке комисије су гласала 23 посланика на челу са СНСД-ом, ХДЗ-ом БиХ и СДА, док је против било осам посланика - из СДП-а и Наше Странке, посланик А-СДА Јасмин Емрић и посланик СДС-а Драган Мектић.

Заједничка комисија за усаглашавање текста Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2020. годину је данас прије сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ усагласила текст на начин да у даљу парламентарну процедуру буде упућена верзија која је раније усвојена у Дому народа ПС БиХ.

Да би буџет ступио на снагу извјештај комисије треба да потврди и Дом народа на сједници која је заказана за сриједу, 29. јула.

Укупан износ овогодишњег буџета је 1,8 милијарди КМ, од чега је 996 милиона КМ планирано за финансирање институција БиХ, док је остатак планиран за сервисирање спољног дуга.