latinica  ћирилица
27/07/2020 |  16:05 ⇒ 22:14 | Аутор: СРНА

Објављен позив за изражавање интереса за откуп јунади и свиња

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је на званичној страници Министарства објавило позив за изражавање интереса за интервентни откуп тржишних вишкова јунади и свиња ради стабилизације тржишта и заштите домаће производње.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Фото: РТРС
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривредеФото: РТРС

С обзиром на пад потражње за месом и месним прерађевинама у условима изазваним пандемијом вируса корона, Влада Српске је препознала важност хитног интервентног откупа тржишних вишкова, те је за ове намјене обезбиједила три милиона КМ, саопштено је из Министарства.

Министарство позива клаоничаре и месопрерађиваче јунади и свиња са сједиштем у Републици Српској, а који су регистровани за обављање дјелатности клања, прераде и извоза живих животиња, да искажу интерес за интервентни откуп од домаћих узгајивача за 6.000 јунади минималне тежине 600 килограма и 10.000 свиња минималне тежине 110 килограма до 31. јула године до 16.00 часова.

Количине за које откупљивач изражава заинтересованост не могу бити мање од 200 грла јунади односно 500 свиња, за период откупа од 3. августа до 30. октобра.

Пријаве на позив се достављају лично или путем електронске поште на адресу Агенције за аграрна плаћања Републике Српске aaprs@mps.vladars.net