latinica  ћирилица
27/07/2020 |  19:20 ⇒ 28/07/2020 | 07:27 | Аутор: РТРС

Камп Велика Греда на Мањачи оаза мира (ВИДЕО)

Љубав је у Бечу прије 25 година спојила Јасну и Радета Марчету, а живот вратио у његов родни крај-Мањачу. Тек недавно одлучили су да љепоте ове планине приближе и гостима.
Камп Велика Греда - Фото: РТРС
Камп Велика ГредаФото: РТРС

Љепота надомак Бањалуке. Ваздух који опија и мирис планинског цвијећа који одушевљава. И срдачни домаћини, у окружењу нетакнуте природе.

Већина Бањалучана не зна који је највиши врх њима најближе планине. Марчете кажу да су они само путоказ у ову нестварну љепоту.

Осим мајке Јасне, задужен за добру храну је и старији син Јован, који већ пет година ради као професионални кувар у Бечу. Планира да, кроз кулинарске мајсторије, Мањачу приближи Аустријанцима.

- Искрено, највише бих се волио фокусирати на домаћу храну која потиче баш са ових простора. У плану је да отворимо ресторан. Да имамо храну баш са ових простора од пољопривредних произвођача - каже Јован Марчета.

Будући студент, млађи син Лука, има своје омиљено мјесто за размишљање и одмор.

Било да волите шетњу, планинарење, јахање, бициклизам или вам само треба мало мира и одмора, планина Мањача је идеално мјесто. А нарочито њен врх Велика Мањача или Велика Греда, по којој овај камп и носи име.