latinica  ћирилица
28/07/2020 |  11:25 | Аутор: СРНА

Споразумно признање кривице за недопуштену трговину лијековима

Оптужени Мевлудин Мелуновић из Пријепоља и Елвир Дурановић из Коњица су у Тужилаштву БиХ споразумно признали кривицу за кривично дјело недопуштена трговина лијековима у вриједности око 10.000 КМ.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Они су признали да су од 2015. до 2017. године починили ово кривично дјело тако што је Дурановић, као директор и одговорно лице предузећа "Радикс" у Коњицу, које је било регистровано за промет медицинских средстава, набавио и лијекове у вриједности од око 10.000 КМ за које ово предузеће није имало дозволу.

Дурановић је ангажовао Мелуновића за презентацију како медицинске опреме, тако и лијекова, за шта он није имао одговарајућу радну дозволу, с обзиром на то да је страни држављанин.

Полиција је затекла Мелуновића у Новом Горажду током превоза медикамената, за које није имао одговарајућа одобрења и дозволе, након чега су медикаменти одузети, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У складу са споразумним признањем кривице, за Дурановића је предложена казна затвора у трајању од пет мјесеци, која неће бити извршена ако у року од годину дана не почини ново кривично дјело, те новчана казна од 3.000 КМ.

За Мелуновића је предложена затворска казна од три мјесеца, која неће бити извршена ако оптужени у року од годину дана не почини ново кривично дјело.

Заплијењени лијекови који су незаконито набављени биће одузети од оптужених.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.