latinica  ћирилица
28/07/2020 |  12:46 | Аутор: СРНА

Рајилић: Салкићу боље да ћути, у ФБиХ извршен геноцид над Србима

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић поручила је потпредсједнику Српске Рамизу Салкићу да би му било боље да ћути о наводном геноциду над Бошњацима, јер је у Федерацији БиХ /ФБиХ/ на стотину мјеста извршено етничко чишћење и геноцид над Србима.
Божица Рајилић Живковић (фото: V. DANČIĆ) -
Божица Рајилић Живковић (фото: V. DANČIĆ)

Рајилићева је рекла Срни да су комплетне регије у ФБиХ попаљене у протеклом рату, српска имовина отета, те извршено потпуно истребљење Срба и геноцид над женама, дјецом и цивилима.

Коментаришући изјаву Салкића да је "Република Српска настала на `геноциду` и да није нормално и морално да таква територијална заједница функционише", Рајилићева каже да Салкића, који добија плату од Републике Српске, треба да буде срам да прича о геноциду над Бошњацима у Српској којег није било.

- Напротив, све оно што су Бошњаци радили у току протелог рата они приписују српском народу и желе да оптуже Србе - истакла је Рајилићева.

Она сматра да због оваквих изјава Салкића не треба да постоји БиХ, јер је ова државна заједница формирана на силу, а у њој је почињен геноцид над српским цивилима о чему бошњачки званичници упорно ћуте.

- Сакривају масовне српске гробнице, јаме, посмртне остатке Срба. Оваква БиХ коју заговара Салкић и њему слични не треба никоме - закључила је Рајилићева.